torstai 28. maaliskuuta 2019

Kuvia pelillisistä tuotoksista

Lupaukseni mukaisesti kysyin tänään oppilailta luvan ja sen saatuani otin kuvia viime päivien tuotoksista. Uusia kuvattavia juttuja ei kuitenkaan tänään syntynyt. Pidin lähestyvien kokeiden vuoksi aika tavallisia tunteja, joissa kävimme läpi koealueita. Sekä minulla että oppilailla oli tunne, että olisi tämänkin voinut hoitaa jotenkin hauskemmin. Mutta vielä en tähän hätään ollut ennättänyt tehdä mitään peliä. 

Olen kyllä käyttänyt jo vuosia paljon esimerkiksi Kahoot'ia tai Quizlet'ia ja aika usein teettänyt erilaisia projekteja, jolloin ei ollakaan edetty samaan tahtiin kirjoissa eteenpäin. Mutta laajempien pelillisten kokonaisuuksien luomiseen ei ole kaiketi riittänyt itseluottamus tai sitten ei vain ole löytynyt aikaa ja energiaa. 

Tässä nyt kuitenkin kuvia viime perjantaina Space Adventure -tunnista. Hyvin erilaisia näkemyksiä eri ryhmillä!

Tässä erittäin tarkasti lyijykynällä piirretty avaruusalus:


Tässä hieman ronskimmin vedetty raketti, jonka nimessä huumoria:


Tässä on yhdistetty hienosti vesivärejä, lyikykynää ja puuvärejä sekä tusseja:



 Tämä tehtiin suurimmaksi osaksi tussilla, huolellisesti piirtäen. Hyytelöplaneetta oli kyseessä.


Tämä ryhmä koki todellista luomisen riemua, sen verran vauhdikkaasti väriä läiskivät väriä paperille. Naurusta ei meinannut tulla loppua edes esittelyvaiheessa. Hauskaa oli!



Kuvasin tänään lisäksi joitain juttuja yhden ryhmän Jaettu maa -projektin tuotoksista.



Jaettu maa -projekti tulee varmaan jatkumaan ainakin 2-3 viikkoa. Ja sen verran hyvältä työtavalta tämä vaikuttaa, että jatkamme varmaan heti perään jolloin vastaavalla jutulla. 


Kuten jo eilen kerroin, tulostin ja laminoin kultarahoja palkinnoiksi tehdyistä tehtävistä. Lisäsin itse nuo "sataset" kolikoiden keskelle. Skotlantilainen opetusharjoittelimme Susannah leikkasi ne neliöiksi ja sovimme oppilaiden kanssa, että he itse leikkaavat saamansa kolikot ympyröiksi.

Oppilaat ovat ihanan innoissaan konkreettisista kolikoista, verrattuna esimerkiksi siihen, että vain merkitsisin pisteet johonkin taulukkoon. Vaivan arvoista, sanoisin!


Askartelimme kolikoille henkilökohtaiset kolikkokuoret. Tigeristä ostamani paperiteippi oli suuressa suosiossa kuoria kootessa. Kopioin kuorien kaavat nekin monen värisille papereille, joten luokkaan tuli paljon värikkäitä yksityiskohtia.

Laitan aina uudet, ansaitut kolikot klemmarilla kiinni, jonka jälkeen pari voi keskenään päättää, miten ne sillä kertaa reilusti jaetaan heidän kesken. 






Ei kommentteja: