perjantai 29. maaliskuuta 2019

Antiikin Rooman asioita pelissä

Tein taannoin yhteen historian kirjan kappaleeseen pelillisen version. Olihan siinä aika iso homma pientä oppimisaluetta varten, mutta tulihan kokeiltua. Oppilaat tykkäsivät ja kokivat oppivansa.

Kyseessä oli siis "Hallitsevat roomalaiset" -kappale. Keksin kappaleen asioita suuren joukon kysymyksiä, jotka tulostin taulukkomuodossa niin, että kysymyksen edessä oli tyhjä solu.
Kukin 3-4 hengen ryhmä sai kysymyslomakkeen. Ohjeena oli ottaa haluttu määrä historian kirjoja mukaan käytäville, kun lähdetään metsästämään vastauksia.

Vastaukset löytyivät koulun käytävien seiniltä. Kopioin ne tuollaiselle ruskehtavalle paperille, että näyttäisivät vanhoilta... 


Oikean vastauksen löydyttyä kyseinen kirjain kirjoitettiin kysymyksen edessä olevaan ruutuun. Kuten odottaa saattoi, osa ryhmistä teki työn nopeasti ja oikein. He palasivat luokkaan etuajassa, noin 30 minuutin kuluttua ja saivat pelata lautapelejä lopputunnin. Osalla taas vastausten löytyminen kirjan tekstistä itsenäisesti oli haastavaa ja työ jäi kesken tunnin päättyessä. 

Seuraavan tunnin alussa kävimme vielä oikeat vastaukset keskustellen läpi. Oppilaiden palaute oli hyvää. Mietin, että voisin pistää heidät tekemään toisilleen vastaavia juttuja. Ei kommentteja: