tiistai 16. huhtikuuta 2013

Vanhoja blogitekstejäni maaliskuulta 2012 tänne siirrettyinä

8.3.2013

Tänään neloset harjoittelivat tiedonhakua Internetistä. Annoin heille listat kysymyksiä tyyliin "Mille maalle Pääsiäissaaret kuuluvat?". Hienosti löysivät vastauksia.

Mitähän muuta viime aikoina on tehty? No, "pictionarya" on pelattu dokumenttikameralla, ennen hiihtolomaa jo.

Kuutoset ovat jatkaneet PowerPointejaan uskonto-aiheiseen eTwinning-projektiin.

Opetin muuten lähikoulujen opettajia editoimaan elokuvia Windowsin Movie Live -työkalulla. Alun epäily vaihtui suureen innostukseen, kun he parettain rakensivat valmiiksi kuvatuista elokuvaleikkeistä pientä filmiä. Hauskaa! Toivottavasti mahdollisimman moni uskaltautuu kokeilemaan myös oppilaiden kanssa.

22.3.2013

Kolmasluokkalaiset tekevät koneilla Sanomapron sivuilla Pisara-kirjasarjaan liittyviä tehtäviä. Meillä on koululla käytössä (harmittavan kestäviä ;-)) vanhoja kirjoja, joihin ei välttämättä liity kovin kummoisia nettitehtäviä. Maksettuja lisenssejä ei ole. Mutta muutamiin kirjan kappaleisiin löytyy hyviä tehtäviä nytkin. Sähköstä puhuttiin edellisellä tunnilla. Vekarat tekivät ensin kodin sähkölaitteisiin littyvät tehtävät, mutta käyvät läpi nyt muitakin lukuvuoden aikana opiskeltuja kappaleita. Hyvää kertausta!

Lopputunnista kolmoset saivat luvan mennä Oppi ja Ilo -sivustolle. Siellä on valittavissa (siitä astiakaapista pääsee sisään) kymmeniä erilaisia oppimispelejä.

Nyt oppilaat ovat välitunnilla. Heti heidän palattuaan sisälle aloitamme tämän viikon Skype-puhelun ranskalaisten koululaisten kanssa. Tänään keskustelun aiheena on "Can you?"

Ei kommentteja: