maanantai 22. huhtikuuta 2013

MollaABC, Lastenkirkko ja Liikuntaseikkailu!

Maanantai 22.4.2013


Uusi kouluviikko alkoi taas! Enää kuusi viikkoa kesälomaan!

Kuudesluokkalaisten kanssa olemme edellä tälle tunnille suunniteltua kirjan kappaletta, joten annoin heidän mennä Lastenkirkon sivuille. Kovasti he siellä viihtyvät, eivätkä pelkästään vaella huoneesta toiseen etsimässä muita, vaan oikeasti pysähtyvät tutkimaan juttuja. Yritin siinä samalla kirjoitella Wordillä kysymyksiä ja tehtäviä, joita oppilaan pitäisi kyseisillä sivuilla tehdä. Mutta eteen tuli totaalinen runsaudenpula! Siellä on niin paljon materiaalia, ettei sitä yhdellä istumalla saa ohjeistettua!

Olin ITK2013-päivillä  tutustunut monen muun asian lisäksi myös MollaABC -ohjelmaan. Siinä harjoitellaan tekstauskirjainten ja numeroiden muotoja piirtämällä niitä hiirellä (tai sormella, jos on kosketusnäyttö). Sehän on periaatteessa tarkoitettu eskari-ikäisille tai ekaluokkalaisille, mutta niinpä vain tekivät nämä kolmasluokkalaisenikin näitä harjoituksia!



 
 
Ei tämä pidemmän päälle varmaankaan näin isoja oppilaita kiinnostaisi, mutta koska tarkistin samalla matematiikan kirjoja, pääsin kehoittamaan muutamia oppilaita harjoittelemaan vaikkapa numeroa 9, joka tuppaa jäämään ylänurkasta auki. Otan tämän ohjelman ehdottomasti käyttöön vielä tämän vuoden ykkösillä. Heidän oma opettajansakin kiinnostui kovasti.
 
Ensi lukuvuonna meillä on paitsi uuden ykköset,  myös uusi eskariluokka koululla. Paljon siis oppilaita käyttämään MollaABC:tä!
 
Kolmosten kanssa saimme tehtyä kaikki tälle päivälle suunnitellut englannin ja matematiikan tehtävät kirjoista hurjan nopeasti. Keräsin viimeisen tunnin alussa Liikuntaseikkailun pisteet taas Excel-taulukkoon, joka laskee ne heti yhteen. Tajusin siinä sitten, että oppilaat eivät ole yhtään päässeet käymään seikkailun nettisivuilla oppilastunnuksilla, joten sinne sitten! Valitsimme yhdessä seuraavan kaupungin ja kaksi bonuskaupunkiakin. Oli hienoa huomata, miten pari oppilasta kiinnostui kovasti Kiovan ( ja mikähän se toinen kaupunki oli?) valtavista patsaista. He lähtivät etsimään lisää tietoa asiasta.
 
 

 


Animaatioprojekti saanee jatkoa keskiviikkona. Atk-tuki asensi Audacityt viimein tänä iltapäivänä. Huomenna on kuitenkin päivä täynnä kaikenlaista muuta. Mitähän sitä muuten keksisi äitienpäivän kunniaksi?

Ei kommentteja: