sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Sumdog - lisää matematiikkaa!

On tullut tehtyä paljon työhön liittyviä juttuja tässä viikonloppuna. No, lomaan on enää viisi viikkoa! Sitten voi levätä!

Editoin loppuun eTwinning-projekti Schoolovision2013 -kilpailuun lähetettävän Ohkolan koulun musiikkivideon. Hikistä työtä, tuo viimeistelyeditointi. Ääniraita on yhtenäinen, mutta video on koottu erinäisistä leikkeistä ja kun siinä sitten yrittää saada laulajien suunliikkeet osumaan yhteen laulun kanssa, menee rauhalliseltakin ihmiseltä välillä hermot. Tein sitä ihan vaan MovieMakerillä, jossa ei tosiaankaan ole mitään erityisiä ominaisuuksia. Nyt juuri lataan videota Vimeoon. Saan sieltä kohta  upotuskoodin, jolla saan siirrettyä videon projektin sivuille Bloggeriin. Sama ympäristö, jossa tämäkin blogini on!

Kirjoitin muutama päivä sitten kertolaskun harjoitteluun sopivista sivuista. Ystäväni kommentoi ja kehoitti kokeilemaan Sumdog'ia. Sitä teen juuri nyt. Rekisteröidyin, lisäsin kouluni ja sen jälkeen kirjoitin Exceliin taulukon, jossa on oppilaitteni etunimi, sukunimi, luokka ("Sarin"), käyttäjänimi ja salasana. Avasin sen jälkeen tuon taulukon Sumdog'issa ja lisäsin heidät sinne. Tuolla tavalla opettaja voi itse valita käyttäjätunnukset ja salasanat oppilailleen.

Nyt ihmettelen sitten miten sivut oikein toimivat. Vaikuttaa kiinnostavalta ja monipuoliselta. Pelasin juuri itse sellaista peliä, jossa olin avaruusaluksessa ja oikeat vastaukset auttoivat tuhoamaan vihollisaluksia. Siinä oli yksinkertaisia yhteenlaskuja, murtolukukuvioita, helppoja kertotauluja, pyöristämistä jne. Helppoa englannikieltä vähän.

Kirjoitan lisää, kunhan pääsen syvemmälle!

Ei kommentteja: