torstai 25. huhtikuuta 2013

DragonBox - Matematiikkaa!

25.4.2013

Tänään olivat koulujenväliset maastojuoksukilpailut ja niistä johtuen noin puolet joka luokan oppilaista oli poissa oppitunneilta. Eipä siinä sitten edetty kirjoissa muidenkaan kanssa. Minulla oli oman luokkani puolikkaan lisäksi melkein koko päivän ajan muutama kuudesluokkalainen.

Kuudesluokkalaiset harjoittelivat ihan Word'in peruskäyttöä kirjoittaessaan kahden A4:sen esittelyjä eri juhlapyhistä ja vastaavista. Keksin taannoin, että käytävän vitriinissä voisi olla kansio, josta on aina auki sen merkkipäivän tiedot, joka on lähinnä. Kun se on ohi, käännetään esiin seuraava aukeama.

Kolmosten päästessä koneelle he halusivat päästä taas Lastenkirkon sivuille. No, sinne vaan!

Ennätin siinä sitten tarkistaa sähköpostini. Minua pyydettiin muutama päivä sitten testaamaan uutta matematiikan peliä DragonBox. Ihan uusi versio on DragonBox2, joka on tarkoitettu yli 12-vuotiaille. Tuo aiempi versio on yli 8-vuotiaille. Vai olikohan se peräti yli 5-vuotiaille?

Pelissä oppii algebraa ihan huomaamatta. Kolmoset tulivat notkumaan selkäni taakse, kun vasta opettelin. He tajusivat heti, että aarrearkku ("oikeassa" matikassa x) pitää saada jäämään yksin toiselle puolelle. Olen pelaillut täällä kotonakin vielä nyt illalla tuota kakkosversiota ja perheellä on hauskaa.

Jos kiinnostaa testikäyttö, lähetä tähän osoitteeseen viesti. Pelin tekijät valitsevat manuaalisesti testaajat, mutta sitä ei kannata jännittää. Minua nimenomaan pyydettiin jakamaan linkkiä. Saan oppilaidenkin käyttöön omat tunnukset lähipäivinä.


DragonBox Algebra 5+

Ei kommentteja: