tiistai 23. huhtikuuta 2013

Kertolaskua

23.4.2013

Harva oppilas suorastaan nauttii kertotaulujen opiskelusta. Tajusin, etten ole panostanut tarpeeksi kertotaulujen kunnolliseen hallintaan näiden kolmasluokkalaisten kanssa, kun  huomasin monen kurkkivan kertotaulujen vastauksia kirjan takaa. Muistin kuulleeni jo viime vuonna kertotauluja harjoittavasta pelistä netissä, mutta en heti muistanut mikä se on. Pistin Twitteriinkin kyselyn, mutta tällä kertaa en ole vieläkään nyt illalla saanut vastausta uteluuni "Mikä se on se tietokonepeli, jossa harjoitellaan kertolaskuja ja se peikkomainen hahmo seikkailee linnassa?" Kumma, noin selvä ohje, eikä kukaan tiedä! ;-) Yleensä Twitterissä saa vastauksen tvt-aiheiseen ongelmaan kuin ongelmaan tosi nopeasti.

No, löysin itsekin Timez Attact -pelin, kun vietin välitunnin koneella hakusanoja "game" ja "multiplication" pyöritellen. Kyseinen peli pitää kuitenkin asentaa koneelle (helpdesk'iin yhteys!), joten siitä ei ollut nyt apua.

Sitten silmiin tuli avaruuspeli  Multiplication Space Race,  jossa pitää ohjata kohti kertolaskun oikeaa vastausta. Juuri nappijuttu poikavaltaiselle kolmannelle luokalle!
Pelissä yksi aloittaa pelin, johon mahtuu mukaan yhteensä neljä pelaajaa. Oppilaat huutelivat siinä sitten toisilleen, että mikä on salasana tuohon sun peliin. Tällä kertaa salasanan sai ja pitikin sanoa ääneen muille. Oli jännempää pelata, kun samassa pelissä oli omia luokkakavereita. Peliä voi pelata myös yleisessä pelissä, jolloin vastustajana on joko tietokone tai kuka vain maailmassa.


Oppilailla oli muuten riemu korkealla, kun nuori harjoittelijamme voitti minut mallipelissä. Jotain hän selitti elinikäisen pelaamisen vaikutuksesta reaktiokykyyn...

Kun oppilaat olivat aikansa pelanneet avaruuspeliä, huomasivat he sen alla linkkejä muihin kertolaskupeleihin. He kokeilivat monia:


 

 


   
 

Eipä tarvinnut kehoittaa ketään harjoittelemaan kertotauluja! Toivottavasti pelaavat näitä kotonakin! Lapsi oppii valtavan hyvin pelin avulla!


2 kommenttia:

Juha Vartiainen kirjoitti...

Kokeile Sumdogia, luokan kesken saa turnauksen ja opettaja voi määrätä harjoiteltavan alueen. Vaatii oppilaiden rekisteröinnin etukäteen, mutta toimii muuten selaimella.

Sari Auramo kirjoitti...

Kiitos ideasta, katson huomenna!