maanantai 15. huhtikuuta 2013

ITK-messujen tuliaisia

Olin viime viikolla ITK-päivillä Hämeenlinnassa. Valtaisa määrä ideoita ja tietoa tarttui taas mukaan!

Aamulla menimme kuudesluokkalaisten kanssa Lastenkirkko.fi -sivulle. Se on vähän Habbo-hotellimainen ympäristö, johon kirjaudutaan. Vähän arvelutti, etten ollut kysynyt huoltajilta etukäteen lupaa siihen, että heidän lapsensa kirjautuvat sinne. Tiedän kuitenkin, että moni heistä on jo esimerkiksi Facebookissa, joten arvelin, ettei tämä olisi ongelma. Kirjoitin kuitenkin vähän anteeksipyytelevän Wilma-viestin tunnin jälkeen huoltajille. Keneltäkään ei ole tullut mitään negatiivista kommenttia!


Lähetin välitunnilla omien kolmasluokkalaisteni kotiin myös Wilmalla viestin ja kerroin tästä sivustosta. Huomasin jo aamulla kuudesluokkalaisten kanssa, että kirjautumisvaiheessa jokainen voi kirjoittaa sivulle minun työsähköpostiosoitteeni, jolloin varmistusviestit tulevat kaikki minulle. Näin ollen kolmasluokkalaisilla ei tämän vuoksi tarvitse olla omia sähköpostiosoitteita.

Matikantunnin lopussa kolmoset menivät Papunet'in pelisivuille harjoittelemaan kaupassakäymistä Papumarketissa. Hyvin viihtyivät ja saivat mukavan lopputunnin. Eipä siinä taas monikaan tajunnut harjoittelevansa matematiikkaa, kun vaan laskivat tasarahaa ostoksiensa maksuun. Ja ihanan aidosti nuo eläytyivät: yksi iloitsi kovasti, kun Papumarketissa oli juuri hänen lempipizzaansa!


Englannin tunnilla sanakokeen jälkeen kerroin kolmosille animaatio-projektista, jonka keksin ITK-päivillä. Oppilaat keksivät pareittain tai kolmen oppilaan ryhmissä englanninkielisen keskustelun. Sen jälkeen he piirtävät noin 15 cm korkeat hahmot, ikäänkuin paperinuket. Kaikki tämä saatiin alulle jo tänään. Kerron myöhemmin tarkemmin, miten animaatioelokuvien teko onnistui!

Eikä tässä vielä kaikki: Kuulin messuilla, miten eskarilaiset olivat tehneet tuleville eskarilaisille videon asioista, joita eskarissa saa tai ei saa tehdä. Kerroin tästä ykkösten opettajalle ja hän innostui. Pari tuntia myöhemmin hän tuli jo näyttämään listaa, jonka hänen oppilaansa olivat ideoineet. Ja yksi ykkösen tyttö tuli välituntivalvontani aikana kertomaan ideaansa yhden kohtauksen näyttelemiseen. Ajattelimme, että ykkösten viidesluokkalaiset koulukummit kuvaavat pätkät. Minä editoin ne pötköön ja ykköset tulevat sitten mikrofonin ääreen lausumaan viisaita ajatuksia liitettäväksi videoon. Tästäkin myöhemmin lisää!

Ei kommentteja: