tiistai 16. huhtikuuta 2013

Mysteeri-Skypepuhelu USA:sta!

Olipas jännittävää!

Viestittelin viime viikolla Twitterissä yhdysvaltalaisen opettajan kanssa. Hän kertoi luokkansa soittavan Skype-puheluita ympäri Yhdysvaltoja ja oppilaiden yrittävä saada selville, missä puheluun vastaava koululuokka on. Kysymyksiin pitää voida vastata vain "yes" tai "no". Me keksimme, että oppilaat voisivatkin soittaa tällä kertaa Suomeen!

Tässä on kuva yhdysvaltalaisesta koululuokasta, jossa minä näyn valkokankaalla.


Puhelu tuli sovittuna hetkenä, kello 18 meidän ja kello 10 heidän aikaansa. Kaksi oppilasta istui tietokoneen ääressä ja muut omilla paikoillaan, kartastot pulpetilla. Viittaamalla sai puheenvuoron ja pääsi ehdottamaan, mitä minulta seuraavaksi kysyttäisiin. Koska oli jo ilta, en voinut olla vastaamassa oppilaitteni kanssa. Tein tämän kotoa käsin.Kysymykset olivat suunnilleen tällaisia (tietenkin englanniksi): Oletko pohjoisella vai eteläisellä pallonpuoliskolla? Koskettaako maa vettä? Oletko Euroopassa? Koskettaako maa Välimerta / Pohjanmerta / Aasiaa? Koskettaako maa Itämerta? Oletko Ruotsissa? Oletko Latviassa? Koskettaako maasi Puolaa? Koskettaako maasi Venäjää? Oletko Suomessa?

Tuon viimeisen kysymyksen jälkeen nostin Suomen jääkiekkomaajoukkueen paidan kameran eteen ja kiljaisin "YES"!

Ajatelkaa, miten hieno keino harjoitella vierasta kieltä (siis täällä Suomessa, jos me soitamme) ja oppia maantietoa! eTwinning on lempilapseni ja myös mahtava alusta löytää kumppaneita johonkin tämänkaltaiseen projektiin! Twitterissä tämä projekti kulkee hashtagilla #mysteryskype, jos satut olemaan twitteristi! Kokeilen ehdottomasti tätä omien oppilaitteni kanssa viimeistään ensi syksynä!

Jos kielitaito on vielä heikohko (näinhän voi olla puhelun molemmissa päissä Euroopan maiden alueella), voivat opettajat sopia valmiiksi kysymyksiä, joista oppilaat saavat sitten valita tarkoituksenmukaisimmat. Vastaamassa olevilla oppilailla voi olla paperilla koko mahdollisten kysymysten joukko. Hieno kokemus!

Ei kommentteja: