maanantai 13. toukokuuta 2013

Kevätkukkia

Viime päivinä olemme olleet koulussa kiireisiä Schoolovision2013 -laulukilpailun videoiden katsomisen ja pisteyttämisen kanssa. Tänään saimme urakan valmiiksi! Kolmas luokka on katsonut ja pisteyttänyt 37 videota. Meidän lauluamme olivat mukana laulamassa toinen ja neljäs luokka. Heillä on katselu vielä kesken, mutta huomenna toivottavasti hekin ennättävät katsoa loputkin läpi. Koulutulokkaat tulevat tutustumaan ja poikkeusjärjestelyt tuovat itse asiassa hyvän mahdollisuuden "tappaa aikaa" katsomalla videoita, uudeksi ensimmäisen luokan opettajaksi kun tulee nykyisin yhdysluokan opettaja ja kaksi luokkaa pitää siis sijoittaa muihin luokkiin aamupäivän ajaksi.

On jännittävää nähdä, muuttuuko voittaja, kun vuotta nuorempien  ja vuotta vanhempien pisteet tulevat mukaan! En vielä kerro, kuka voitti kolmosten mielestä! Hieman joidenkin videoiden korkeat pisteet yllättivät minut opettajana. Tein Exceliin sellaisen taulukon, joka laskee pisteet automaattisesti yhteen, ei siis tarvinnut kuin syöttää pisteet sinne.

Perjantaina on sitten kello 9.00 Iso-Britannian aikaa eli kello 11.00 Suomen aikaa alkava nettilähetys (Flashmeeting), jossa jokaisen maan edustajat kertovat vuorotellen pisteet ja lopussa selviää voittaja. Jännittävää! Kerron sitten, miten meidän kävi! Videoiden joukossa on todella hienoja lauluja, joten en ole kovinkaan toiveikas korkeasta sijoituksesta. Mutta perjantaina se sitten nähdään!

Viidesluokkalaisia oli tänään luokassa tekemässä elokuvia, johonkin kilpailuun. Täytyypä varmistaa mikä se oikein on! Pidin viidennelle luokalle toissa viikolla yhden oppitunnin mittaisen pikakurssin elokuvien editoinnista Windowsin elokuvatyökalulla. He kokeilivat minun kuvaamillani elokuvaleikkeillä ja ovat sen jälkeen osannut editoida itsenäisesti omia elokuviaan.

Äänen kanssa tuli tänään tosin ongelmia. Yksi tytöistä oli nauhoittanut soitonopettajansa kanssa elokuvaan äänen, mutta se oli muistitikulla aiff.muodossa. Eipä mennyt sellaisenaan elokuvaprojektiin. Hetken änkytin, googlasin "aiff to mp3 with windows" ja löysin tiedon siitä, että koneilla jo olevalla Audacity-ohjelmalla muokkaus onnistuu helposti! Muunsin aiff''in loppujen lopuksi wav'iksi, kun mp3:n tallentamisesta uupuu vielä se joku lisäosa. Ja jo vain se sujahti hyvin tyttöjen elokuvan ääneksi! Jos valmiit elokuvat julkaistaan jossain, pistän ne näkyviin tännekin!

Ja lopuksi, en malta olla jakamatta kuvaa kukkatarhasta! Kyseessä on eTwinning-projekti Garden full of Spring Flowers, jossa 40 maassa lapset tekivät kukkia, ne lähetettiin, yksi kuhunkin toiseen kouluun ja sen myötä ympäri Eurooppaa on nyt kasvanut kukkapenkkejä! Tänään tuli kolme uutta kukkaa! Nyt puuttuu enää kuusi! Nämä siirretään ensi viikolla koulumme liikuntasaliin ensi viikon torstain kevätjuhlan koristeeksi!


1 kommentti:

ელენე kirjoitti...

Sari, i'm excited of your photo. you have everything perfect!!!