torstai 23. toukokuuta 2013

Kevätjuhlaa ja muuta mukavaa

Tänä iltana oli koulullamme kevätjuhlat. Aamulla oli siis kenraaliharjoituksen aika. Sekä viimeiset harjoitukset että varsinainen juhla onnistuivat hienosti. Minä säestin kuoron laulut. Hyvin lauloivat. Yksi esityskappaleista oli eTwinning-projekti Schoolovision2013 -kisan kilpailulaulu "Jos lapset päättää vois". Salia koristivat Garden full of spring flowers -projektin kukat, 35 maasta meille lähetetyt. Aivan mahtavaa, tietotekniikan mahdollistamaa kansainvälisyyttä!

Lounaan jälkeen oli tämän kevään viimeisen Skype-puhelun aika, siis ranskalaisten ystäviemme kanssa. He lauloivat meille tekemänsä laulun, me lauloimme "Jos lapset päättää vois". Tulipa vielä yksi harjoituskerta ennen illan juhlaa. Kaikki lapset kävivät vielä pikaisesti kameran edessä sanomassa "bye,bye" ja lopussa vielä kumpikin luokka heilutti toisilleen hyvän kesän toivotuksia. Olivat muuten ranskalaiset aika kateellisia, kun kuulivat, että meillä alkaa kesäloma ihan pian. Heillä vasta heinäkuun alussa. Tosin kouluun paluukin tapahtuu meillä aikaisemmin.

Pari kuudesluokkalaista tuli taas editoimaan elokuvaansa ja he saivat sen nyt valmiiksi. Täytyy huomenna tallentaa se heille elokuvaksi, nyt se on vasta projektina elokuvatyökalussa.

Tokaluokkalaiset olivat myös koneilla tänään ja kokeilivat Sumdog'ia. Vaikuttivat innostuneilta, kun käväisin hakemassa luokkaan unohtuneen kirjan. Luen kolmosille ääneen kirjaa nimeltä "Legenda maailman tuhmimmasta pojasta". Uppoaa poikavaltaiseen luokkaan, kuuntelevat hiiskumatta, välillä naurahtavat.

Saa nähdä, miten aktiivinen olen tämän blogin kirjoittamisessa kesän aikana. En ota asiasta stressiä, mutta saatan hyvinkin kirjoitella, jos löydän jotain kiinnostavaa ajatellen ensi lukuvuotta.

Kevätjuhlasta vielä. Pianon lamppu oli unohtunut, joten me pianoa vuorotellen soittaneet valaisimme nuotteja puhelimen taskulampulla. Hätä keinot keksii.

Ei kommentteja: