tiistai 28. toukokuuta 2013

GoogleSketchUp ja Paint

 Tiistai-päivä takana. Aurinko paistoi koko ajan ja töissä alkoi olla vähän epätodellista. Luokka on jo siivottu, oppilaiden pulpeteissa ei ole kuin tänään tehnyt paperilennokit ja opettajakin on jo vähän lomatunnelmissa.

Aamupäivällä olimme harjoitelleet kevätkirkon virsiä ja dataprojektori oli päällä. Annoin oppilaille luvan tulla tekemään varjokuvia ja avasin siihen alle netistäkin sivun, jossa oli hyviä esimerkkejä. Välillä jokainen kävi vuorollaan näyttämässä muille jonkin kuvan, välillä taas kaikki yrittivät yhdessä rysyssä saada omaa varjoaan näkyviin.


 
 
Ruoan jälkeen kuudesluokkalaiset tulivat vastaamaan KivaKoulu-kyselyyn. Jälleen osa joutui odottamaan, koska koneita on vain kymmenen. Onneksi vastaaminen ei vienyt yhdeltä oppilaalta kuin noin kymmenen minuuttia. Minun oppilaani tekivät kuutosten open luona hienoja paperilennokkeja. Lennätämme niitä huomenna yhdessä.
 
Iltapäivällä neljäsluokkalaisilla oli tämän kevään viimeinen tunti minun kanssani. Loppuviikolla luokilla on vain oman luokanopettajan tunteja. Tosin meillä on vaikka mitä poikkeuksellista tulossa vielä. Lukujärjestyksessä oli kuvaamataitoa, mutta emme enää aloittaneet uutta työtä, vaan annoin oppilaiden mennä tietokoneille. Minulla on luokkani sivulla koottuna erilaisia linkkejä sellaisille sivuille, jonne saa tunnilla mennä.
 
Yksi oppilas alkoi kuitenkin muistella sen ohjelman nimeä, jolla sai luotua hienoja rakennelmia. Se olikin koneille asennettu GoogleSketchUp! Ja tekivätpä oppilaat hienoja juttuja. Tämä ensimmäinen poika oli todella taitava. Hän sijoitti rakennuksensa loppujen lopuksi Googlen karttaan omaan kotikyläänsä. Minulla ei ole aavistustakaan, miten se tehdään. Sovimme jo, että hän toimii ensi lukuvuonna oppilasagenttina ja neuvoo tarvittaessa tämän ohjelman suhteen meitä koulun aikuisiakin.
 


 
  
 
Toiset oppilaat taas pyysivät saada piirtää Paint'illä. He ovat tehneet sitä ennenkin ja osaavat luoda todella upeita, sarjakuvamaisia hahmoja. 


Tästä piirros alkoi:

 

 


 Ja tällainen siitä tuli. Huomaa varjot!

  

Tässä vielä toinen Paint'illä tehty kuva:

 


Ja muutama oppilas pelasi pareittain Fireboy and Watergirl -peliä. 
 
 
 
 
 
Juttelin muuten puhelimessa KuumaTVT-asioista äsken ja tuli puheeksi Mediapolku -hanke. Käväisin sivuilla ja innostuin kovasti. Olin kyllä kuullut asiasta ennenkin, mutta en kunnolla tutustunut. Hienosti selitettyjä kokonaisuuksia. Katsokaapa sieltä Arkisto-kohdasta!Ei kommentteja: