keskiviikko 7. elokuuta 2013

Kesäloman viimeinen viikko

Kävin tänään koululla pitkästä aikaa. No, itseasiassa vietin siellä pari tuntia kolmisen viikkoa sitten, kun vein työläppärini päivittymään kunnan hallintoverkkoon.

Nyt vietin hetken luokassa. Seinät ovat paljaat, pulpetit ja tasot tyhjiä. Kovasti tulee taas eloa seinien sisälle ensi viikolla. Me Mäntsälässä aloitamme koulun tiistaina 13.8.

Avasin kaikki tietokoneet, mutta eivät ne lähteneet kesän jäljiltä ruksuttamaan mitään päivityksiä. Samat laitteet ovat paikoillaan, yleensä kesän aikana on muutama liisattu (näyttää hassulta) kone mennyt vaihtoon, mutta nyt ei ollut millään lähdön aika.

Ensimmäisellä kouluviikolla kukin luokanopettaja opettaa vain omaa luokkaansa, joten varsinainen tvt-opetus muille luokille alkaa vasta toisella viikolla. Minulla on siis yksi viikkotunti koulumme jokaiselta kuudelta luokalta merkitty tvt-tunniksi. Äidinkieltä ne ovat virallisesti. Luulen ainakin nyt vielä ehtiväni, muistavani ja jaksavani kirjata tänne blogiin luokkakohtaisesti mitä heidän tvt-tunnillaan teimme. Saa nähdä! Teen parhaani!

KuumaTVT-hankekin on käynnistymässä taas loman jälkeen. Minä olen toisena opettajana  koordinoimassa etä-ja videokoulutuspilottia, jossa pyritään opettamaan ja innostamaan opettajia ensinnäkin jakamaan tvt-osaamistaan tekemällä lyhyitä videoita DreamBrokerin sivuilla ja jakamalla niitä sitten muille Kuuma-alueen opettajille ja toisaalta käyttämään videoita omaan kehittymiseensä ja myös opetukseen. KuumaTVT-hankkeessa on myös monia muita hienoja pilotteja taas alkamassa.

Hyvää työvuotta kaikille!

Ei kommentteja: