perjantai 29. elokuuta 2014

Edison - uusi oppimisalusta

 Olen hyvin innostunut! Eilinen päivä, torstai, kului Kirkkonummella (jonne on täältä Mäntsälästä hulppea sadan kilometrin ajomatka!) Edison-oppimisalustan pääkäyttäjäkoulutuksessa.
 
Meitä oli paikalla kaksi edustajaa kustakin kymmenestä Kuuma-kunnasta ja lisäksi edustus muistakin Edison-perheeseen liittyneistä kunnista. Muistaakseni Kaarinasta, Liedosta, Lohjalta ja Vaasasta. Yhteensä kuntia tai kaupunkeja on mukana jo neljätoista. Ja lisää saa tulla!
 

kuva: Harri Luttinen
KuumaTVT -hankkeessa on jo kolmen vuoden ajan tehty töitä uudenlaisen alustan luomiseksi. On suunniteltu omaa, tutkittu tarjolla olevia valmiita alustoja ja palattu taas oman alustan luomiseen. Ja nyt Edisoniksi nimetty alusta on viittä vaille valmis. Se otetaan käyttöön ensimmäisissä kunnissa ihan lähiaikoina. Kotisivut valmistuvat pian!
 
Mikko Sivunen esitteli Edisonin osajärjestelmiä ja mikä taho on vastuussa mistäkin asiasta.
 
 
Edison tarjoaa opettajalle alustan, jonne vaikkapa aamulla kirjaudutaan yhdellä salasanalla ja jossa muut käytössä olevat järjestelmät ovat sen jälkeen valmiiksi "auki". Sinne voi myös helposti linkittää itsellään käytössä olevia sivuja ja sovelluksia. Käytössäni nyt olevassa "teppo testin" sivulla on jo linkki Ohkolan koulun sivuille. Kunpa saisin varsinaiset tunnukset pian, polttelee jo päästä kunnolla kokeilemaan!
 
 
Edisonissa voi myös helposti luoda kursseja ja oppitunteja, joihin voi tuoda linkkejä tai videioita ja antaa tehtäviä. Oppilaat voivat sen jälkeen tehdä annetut tehtävät ja palauttaa tuotokset Edisonin kautta. Kaikki mukana olevien kuntien oppilaat saavat siis omat tunnuksensa Edisoniin ja sitä kautta myös oman sivun, jonne voi kerätä omia linkkejään tai tuotoksiaan.
 

Keijo Sipilä Kaarinasta kertoi Edisonin tablettiversiosta. Sovellus toimii hyvin myös siellä! Olin koulutuksen aikana muuten yhtä aikaa kirjautuneena kannettavalla ja iPadilla. Onnistui sekin.

 kuva: Antti Sankala
 
Tiera on mukana vahvasti. Toimialapäällikkö Vesa Linnanmäki oli mukana koulutuspäivässä. Vuorenmaan Elisa kuuntelee mietteliäänä.


Keskustelu oli vilkasta. Edison on luotu hyvin käyttäjäystävälliseksi. Meiltä paikalla olevilta otettiin myös heti muistiin ehdottamamme muutokset. Minulle tuli tunne, että tämä on todella meille käyttäjille tehty juttu! Kokeilimme erilaisten kurssien ja oppituntien luomista ja niiden jakamista toinen toisillemme. Vieressäni istunut matematiikan opettaja jakoi minulle matematiikan verrannollisuuteen tekemänsä kurssin ja minä vastaavasti hänelle ekaluokkalaisille tekemäni "Opetellaan aakkosia" -kokonaisuuden. Sitten naurettiin, kuinka erilaisia olemme! Hyvä niin!

 
Harvoin olen ollut näin pitkässä koulutuspäivässä, jossa kaikki istuvat kiinnostuneita aivan loppuun saakka. Kokonaisvaikutelma oli erittäin positiivinen. Kunhan tämä vain tässä ihan lähiaikoina saadaan Mäntsälässä käyttöön, ryhdyn kokeilemaan tätä heti oppilaitteni kanssa! Lisää blogikirjoituksia tästä aiheesta on siis luvassa!

1 kommentti:

Rauno kirjoitti...

No vähänkö oli kiva lukea! Kuumottaa jo päästä kokeilemaan.