keskiviikko 25. tammikuuta 2017

Uudelle koululle töihin

Nyt on mielenkiintoinen kevätlukukausi. Olen viimeisiä kuukausia työssä nykyisellä koulullani, jossa on meneillään jo 14. työvuosi.  Aloitan elokuussa uuden lukuvuoden suurella yhtenäiskoululla täällä Mäntsälässä, joten muutos on melkoinen verrattuna pieneen kyläkouluun.

Siirto tapahtuu omasta aloitteestani, joten vaikka ajoittain koen suurta haikeutta miettiessäni, että jotain tapahtuu viimeistä kertaa tai jotain oikein mukavaa tapahtuu koulullani, olen kuitenkin innostunut ja edelleen tyytyväinen päätökseeni vaihtaa työpaikkaa. Toki työnantajana jatkaa edelleen Mäntsälän kunta.

Olen ollut reilut 20 vuotta opettajana ja kaikki ne vanhoilla kyläkouluilla. Oppilasmäärä on vaihdellut 60-100 välillä. Tulevassa Riihenmäen yhtenäiskoulussa oppilaita tulee olemaan noin 700. Huh...

Luokka-asteeni on jo selvillä (sitä ei ole vielä kerrottu oppilaille, joten pidän sen tässäkin vielä salassa) ja tänään työmaakierroksella pääsin käymään jo tulevassa luokkatilassani toisessa kerroksessa. Aika outoa, mutta mukavalla tavalla kutkuttavaa.Uutuuttaan tuoksuvat tilat, upouudet kiintokalusteet. Vihreisiin kalusteisiin pitää vähän totutella...

Ikkunastani näkyy hyvin välituntipihalle. Mitenköhän sitä selviää valvontavuoroista näin suuressa koulussa? Minulla on surkea nimimuisti...Luokassani on muuten tuollainen pieni tila eriyttämistä tms. varten.Koulu on vielä kesken, mutta näyttää etenevän aikataulussaan. Luovutuksen pitäisi olla huhtikuun lopussa. Työmaa oli muuten tänään todella upean siisti ja järjestelmällisen tuntuinen.Me kaikki tulevan koulun opettajat olemme tutustuneet toisiimme ja olleet mukana miettimässä asioita jo pitkään. Ensimmäinen kehityskeskustelukin tulevan rehtorin kanssa oli jo vuosi sitten.

Tämä alakoulun uusi puoli on siis rakennettu jo toiminnassa olevan yläkoulun viereen, joten aineopettajat jatkavat entisessä koulussaan, joka kuitenkin siis muuttuu yläkoulusta yhtenäiskouluksi. Me alakoulun opettajat tulemme suurelta osin läheiseltä koululta, josta myös valtaosa oppilasryhmistä siirtyy. Muutama, minä mukaanlukien, tulemme muilta Mäntsälän kouluilta. Tapaamme koko joukolla monta kertaa vielä tänäkin keväänä, joten yhteistyö on jo alkanut.

Olen mukana, tuskin yllättäen, siinä ryhmässä, joka miettii tvt-asioita. Pienellä koululla kaikki ovat käytännössä olleet aina mukana kaikessa, mutta tietotekniikkaan liittyvät jutut ovat kuitenkin olleet minun kontollani. Nyt on ensimmäistä kertaa työelämässä ympärillä monta muutakin, jolla on osaamista ja innostumista näihin juttuihin.

On varmasti todella vaikeaa jättää kevätlukukauden lopussa jäähyväiset mahtavalle työyhteisölleni Ohkolan koululla. Sen parempaa ilmapiiriä on vaikea kuvitella. Olen kuitenkin ihmisenä sellainen, että kaipaan itselleni uusia haasteita ja pientä pakkoa vähän ravistella itseni. Sen vuoksi tänä keväänä olen "kahden koulun loukossa", ajatukset ja sydän kahdessa paikassa yhtä aikaa. Toukokuussa tarvitaan sitten nenäliinoja...

Ei kommentteja: