keskiviikko 5. lokakuuta 2016

Minulle uusia sovelluksia ja sivuja

Olin juuri eTwinning-lähettiläiden seminaarissa Rhodoksella ja tutustuin siellä moniin itselleni uusiin sovelluksiin. Ehkä siis näistä on iloa jollekin muillekin?

Tarkoituksena seminaarissa oli tietenkin se, että me opettajat kokeilemme erilaisia juttuja ja viemme ne sitten mukanamme omaan opetustyöhömme.

Dotstorming

Dotstorming on sovellus, jolla voi pistää ihmiset äänestämään eri vaihtoehdoista. Seminaarissa meidän piti selvittää, mitkä asiat yhdistävät meitä osanottajia. Ensin meidät jaettiin muutaman henkilön ryhmiin ja sitten aloimmekin ehdottaa Dotstormingin meille osoitetulla sivulla asioita, jotka voisivat yhdistää meitä. Jokaiselle oli ylläpitäjä määrittänyt viisi ääntä. 

Rekisteröitymällä pääsee luomaan noita sivuja ja voi sitten jakaa linkin kautta sen oikeille ihmisille.

Loin äsken kokeilusivun, jos haluatte käydä tutustumassa. Yläreunan "Add an idea" -kohdasta pääsee lisäämään jonkin jutun ja muut sivulla kävijät voivat sitten halutessaan äänestää olevansa samaa mieltä. Ei mitään asiattomuuksia, eihän?

Quizzizz

Toinen minulle uusi juttu oli Quizizz. Se on, kuten nimestä voi päätellä, erilaisten kyselyiden luomiseen tehty sovellus.

Rekisteröitymällä pääsee luomaan kyselyitä, joissa jokaiselle kysymykselle kirjoitetaan neljä vastausvaihtoehtoa, yksi oikea ja loput vääriä. Sen jälkeen sovellus antaa numerosarjan, jota käyttämällä pelaajat pääsevät kirjautumaan oikeaan kyselyyn. Muistaakseni nopeimmin oikein vastanneet saivat eniten pisteitäkin.

Onhan näitä samantyyppisiä muitakin, esim. Kahoot, mutta tämä vaikutti kyllä hyvältä. Kyselyä luodessa pystyi muuten valitsemaan kieleksi myös suomen. Ja siellä oli myös valmiina monia kyselyitä, jotka voi ottaa itse käyttöön.


Lopussa oikeat vastaukset näkyivät vielä kootusti.


Meetingwords

Meetingwords mahdollisti sen, että me osallistujat pääsimme  kirjoittamaan yhdessä runoa. Ylläpitäjä oli kirjoittanut rivien alut ja jakoi sitten meille linkin. Kaikki pääsivät sitten yhtä aikaa kirjoittamaan ajatuksiaan.


Jos oikein ymmärsin käydessäni äsken sivulla, sinne ei tarvitse kirjautua, vaan kuka vain voi luoda julkisen alustan ja jakaa sitten sen linkin oikeille ihmisille. Sitten vain kirjoittamaan. Sopii kaikenlaisiin ajatusvirtojen kirjaamiseen tms. 

"MeetingWords is a simple text editor for the web.
Your text is saved on the web, and more than one person can edit the same document at the same time. Everybody's changes are instantly reflected on all screens.

Work together on meeting notes, brainstorming sessions, homework, team programming and more!"

FlockDraw

FlockDraw oli käytössä, kun meidän piti piirtää porukalla ryhmällemme logo. Aika lempeissä tunnelmissa taisimme olla... Olihan se vähän sähläämistä, kun kaikki piirsivät yhtä aikaa ja muuttivat jonkun toisen jo tekemiä juttuja. 


"Flockdraw is a free to use online whiteboard based painting & drawing tool. It makes it easy to draw online free with multiple people for fun or business. You can have unlimited people in a room and the drawing updates in real time. Uses different colors, shapes and text."

Sivulla oli paljon mainoksia, mika kannattaa ottaa huomioon. Kuvia pääsee piirtämään kirjautumatta, mutta rekisteröitymällä voi tallettaa töitään omaan profiiliinsa. 

MyBlueRobotAvatar

MyBlueRobotAvatarGenerator mahdollisti nopean avattaren luomisen. Näin ei kenenkään tarvinnut käyttää seuraavassa tehtävässä oikeaa kuvaansa, vaan itse luomaansa avatarta. Tämä sopii moniin koulumaailman projekteihin. Minä näytin omassa luomuksessani melko nuorelta...


Valmis avatar tallennettiin koneelle odottamaan.

Zeemaps 

Zeemaps'iä käytimme, kun kaikki seminaarissa mukana olleet opettajat ympäri Eurooppaa kävivät merkitsemässä, missä asuvat. Kun kävi lisäämässä oman asuinpaikkansa (Additions - Add marker, simple), meitä ohjattiin lisäämään myös hetki sitten luotu avattaren kuva. Ihan hauska juttu!

Oikeaan reunaan sai avattua kaikkien nimet, jolloin yhtä klikkaamalla pääsi katsomaan, missä hän asuu ja miltä hänen avattarensa näyttää.1 kommentti:

Sari Kallio kirjoitti...


Heissan,

Pitääpä testailla uuteen eTwinning-projektiin osaa noista...

t. Sari Raahesta:)