maanantai 21. lokakuuta 2013

eTwinning'iä ja Saarella-peliä

Palasin viime yönä Sisiliasta Euroopan eTwinning-lähettiläiden konferenssista. Meitä kollegoitamme kouluttavia lähettiläitä on Euroopassa yhteensä noin 900, joista nyt koolla 200.


 
Mahtavaa ja voimannuttavaa tavata opettajia ympäri Eurooppaa. Suomesta meitä oli yhteensä seitsemän. eTwinning kouluttaa opettajia monilla erilaisilla tavoilla ja aina joskus on mahdollisuus päästä ulkomaille. Tämä pätee siis myös ihan tavallisiin eTwinning-opettajiin, ei tarvitse toimia kouluttajana kuten minä.
 
Olin itse esittelijänä työpajassa, jossa puhuttiin verkkokoulutuksista. Minulla oli myös lyhyt puheenvuoro samasta aiheesta ensimmäisen iltana best practices/ parhaat käytänteet -työpajassa, jossa kaikki osanottajat oli jaettu kuuteen ryhmään, joissa kussakin kuultiin tunnin aikana neljää puhujaa.

Olin itse erityisen kiinnostunut Creative Commons (CC) -lisenssejä selittävästä pajasta sekä Flipped Classroom -työpajasta. Ruoka oli hyvää, sää lämmin ja meri kaunis!
 
Kannattaa rekisteröityä eTwinnigiin! Näin se tapahtuu:  


 
 
Toinen tällä hetkellä "tapetilla oleva" asia on Saarella-peli. Se aukeaa ja toimii toistaiseksi parhaiten Chrome-selaimella ainakin minun kokemukseni mukaan. Pelasin juuri skotlantilaisen tuttavani ja hänen 12-vuotiaan poikansa kanssa pari peliä. Skotlannissa heillä taisi olla käytössä Safari- ja Firefox-selaimet. Yksi peli kesti kolmella pelaajalla pari kymmentä minuuttia. Olimme kaikki innoissamme yrittäessämme keksiä, miten tulemme autiolla saarella mahdollisimman hyvin toimeen.
 
Peli on vielä testausvaiheessa ja siitä etsitään nyt viimeisiä pikkuvirheitä. Tässä on ainesta koulukäytön menestystarinaksi, niin hyvin peli opettaa demokratiaa, äänestämistä, yhteistyön merkitystä jne. Yksittäinen peli ei kestä kauaa, mukana voi olla monia pelaajia samassa pelissä ja seuraavassa pelissä voi sitten taas yrittää saavuttaa korkeamman onnellisuuden tason. Innostuin kovasti!


Ei kommentteja: