tiistai 24. syyskuuta 2013

Kiireitä...

En ole vähään aikaan kirjoittanut tähän blogiin. Näin lukuvuoden alkuvaiheissa on niin paljon kaikkea, että ei tunnu löytävän sellaista taukoa, jolloin saisi kerättyä ajatukset kasaan ja näppäimistön kautta tänne muidenkin luettavaksi. Nyt yritän.

Perustin kesän alussa oman toiminimen, koska erilaisia luokanopettajan työn ulkopuolisia koulutus- yms. hommia alkaa olla enemmän ja enemmän. Moni kehoitti aloittamaan yritystoiminnan. Nyt onkin hassua, kun koko ajan tulee erilaisia yhteydenottoja yrittäjyyden vuoksi. Yrittäjäjärjestöistä, kirjanpitäjiltä jne. Minä yritän sitten selittää, että kyse on on ihan pienestä jutusta, muutama koulutuskeikka silloin tällöin! Olen samalla esimerkiksi opetellut maksamaan ennakkoveroja.

Viihdyn kyllä mahdottoman hyvin myös aikuisten edessä kertomassa eTwinningistä tai tvt:n käytöstä koulussa, mutta sydämeni on kuitenkin luokassa oppilaiden luona. Eli ainakin toistaiseksi pysyn luokanopettajana ja teen näitä muita juttuja hyvin sivutoimisesti.

Olen nyt tänä lukuvuonna siis neljännen luokan luokanopettaja Ohkolan koululla Mäntsälässä. Jo kymmenes lukuvuosi siellä! Palasin myös Mäntsälän alakoulujen tvt-koordinaattorin hommaan. Sen myötä pyrin nyt syys-marraskuussa vierailemaan kaikilla kuntamme alakouluilla juttelemassa, missä mennään tietokoneiden ja muun siihen liittyvän kanssa heidän koulullaan. Sen myötä on sitten tarkoitus järjestää täsmäkoulutusta ja ohjata oikeita ihmisiä ottamaan yhteyttä toisiinsa. Olen jo lähetellyt sähköposteja kaikille opettajille.

KuumaTVT-hankkeessa olen coachina nurmijärveläisen Raine Ruokokosken kanssa Opettajien etä- ja täydennyskoulutushankkeessa, jossa yritämme saada näiden kymmenen kunnan opettajia jakamaan tvt-osaamistaan tekemällä pieniä videoita DreamBrokerin ohjelmilla. Vähän on ollut kankeaa tähän mennessä, mutta toivotaan, että innostus ja uskallus kasvaa. Olen periaatteessa myös ilmoittautunut kouluttajaksi lähikoulutuksiin, mutta voi olla, että siihen ei riitä aika. Päädyn tosin mahdollisesti kiertämään taas kuntia opettamassa ja rohkaisemassa tuon videointi-pilotin tiimoilta.

Opetushallitukselle teen edelleen innolla eTwinning-koulutuksia. Kävin viime viikolla kouluttamassa Kirkkonummella. Mahtava ilta! Loppuyhteenvedossa opettajilla oli hienoja ideoita tulevista kansainvälisisistä projekteista! Kiitos vielä teille siellä Kartanonrannan koululla!

Pyrin myös ylläpitämään yhdessä muiden kirjoittajien kanssa aktiivisesti luokkakohtaisia blogeja tvt:n käytöstä ko. luokka-asteella. Joskus jaksaa kirjoittaa enemmän, joskus taas ei.

Viikonloppuna ompelin torkkutäkin ja sain sillä pidettyä itseni pois tietokoneen äärestä yhden päivän ajan!

Ei kommentteja: