sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

KuumaPOP

Eilen meillä juhlittiin isoäitini 90-vuotisjuhlia, mutta tänään olen keskittynyt valmistelemaan huomista ja ylihuomista kouluttajakeikkaani. Nurmijärvellä toteutetaan tällä kertaa KuumaTVT-hankkeen KuumaPOP-tapahtuma.

http://www.kuumapop.fi/


Tässä tapahtuman sivulta kopioitu vastaus kysymykseen "Mikä?"

Mistä Kuumapopissa on oikein kyse?

  • yhdessä tekemisestä
  • innostumisesta
  • oivaltamisesta
  • halusta kehittää omaa osaamista
  • hauskasti ja vielä loistavassa seurassa.

Kuumapop on

  • mindset
  • ajatustapa
  • toimintamalli
  • ja myös konkreettinen tapahtuma.
Kuumapop on jotain, mitä et voi kieltää itseltäsi.

Kuumapop -tapahtumissa järjestetään laadukkaita work shoppeja, joissa teemana on tieto- ja viestintätekniikan OPE- ja OPETUSkäyttö. Laadukkuus work shopeissa ei tarkoita korkeaa vaikeusastetta tai osallistumiseen vaadittavaa taitavaa osaamista. Haluamme pitää riman käytännöllisyyden asteella, jolloin kaikkea Kuumapop -tapahtumassa oppimaasi uutta on helppo käyttää omassa opetuksessa ilman lisäkoulutusta. Uudet opit otetaan käyttöön heti!


Olin jo vuosi sitten kouluttajana silloin Haarajoen koululla Järvenpäässä pidetyssä KuumaPOP-tapahtumassa. Silloinen yhden iltapäivän kestänyt tapahtuma on nyt laajentunut kahdelle päivälle kello 15-18. Vuosi sitten aiheinani olivat matematiikkapeli Sumdog sekä yleisemmin "Luokanopettaja ja tietotekniikka", tämän blogin nimen mukaisesti.

Tänä vuonna aiheita on kolme. Pidän maanantaina yhden työpajan nimeltä  eTwinning. eTwinningistähän, eli hienosta hankkeesta, joka auttaa kouluja toteuttamaan kansainvälisiä projekteja keskenään,  koko kouluttajanurani alkoi. Minua pyydettiin vuonna 2007 Opetushallituksesta eTwinning-lähettilääksi. Suostuttuani aloin valmistella ensimmäisiä koulutuskeikkojani, joita jännitin hirveästi. Nyt eTwinning-aiheisia koulutuksia on takanani jo kymmeniä. Opetushallitus maksaa eTwinning-aiheiset koulutuskeikkani, joten jos aihe kiinnostaa, kannattaa ottaa yhteyttä!

Maanantaina pidän myös työpajat, joiden nimet ovat Luokanopettaja ja tietotekniikka sekä minulle uusi aihe, Elokuvien tekeminen alakoululla. Jälkimmäistä olen tänään valmistellut kovasti. Meillä Ohkolan koululla on tehty erilaisia videoelokuvia jo vuosien ajan. Meillä ei ole hienoja välineitä, eikä valmiiden elokuvien tekninen taso huimaa päätä. Mutta oppilaat kasvavat alusta asti paitsi miettimään videoiden sisältöjä ja juonikuvioita, myös olemaan kuvattavana ja näkemään itsensä valkokankaalla. Se tekee hyvää itsetunnolle ja esiintymisrohkeudelle. Aionkin siis huomenna ja tiistaina keskittyä enemmän käytännön järjestelyistä ja kokemuksista kertomiseen, enkä niinkään opettaa käyttämämme Windowsin elokuvatyökalun käyttöä. Toki kuuntelen koulutettaviani ja muutan tarvittaessa suunnitelmia lennossa. Elokuvatyöpajoja tulee peräti kolme, joista tiistaina kaksi. Viimeinen menee varmaankin jo todella hienosti, kun olen ennättänyt harjoitella kahden ensimmäisen työpajan ajan! ;-) Tiistaina pidän myös toisen Luokanopettaja ja tietotekniikka -pajan.

Pitkiä päiviä siis tiedossa. Ajan omien opetustuntieni jälkeen Nurmijärvelle ja koulutan kolme tuntia. Koen kuitenkin opettajakollegoiden kohtaamisen hyvin antoisaksi ja saan itsekin näistä koulutuspäivistä paljon irti, vaikka olenkin siellä kouluttajana.

Ei kommentteja: