sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Blogeja ja muuta mukavaa

Facebookin Tieto- ja viestintätekniikka opetuksessa -ryhmässä oli linkki blogiin nimeltään Maikan työkalupakki. Vaikutti tosi hyvältä! Samantyyppistä kokemusten ja linkkien jakamista kuin minun ja muutaman muun opettajan ylläpitämässä Luokanopettajat ja tietotekniikka opetuksessa. On mukavaa löytää opettajia, jotka ovat samalla aaltopituudella. Toivottavasti tällaiset opetustyötä ruohonjuuritasolla tekevien ihmisten blogit saavuttavat mahdollisimman paljon lukijoita ja jokainen löytää itselleen sopivan tyylisen kirjoittajan, jonka kokemuksia seurata.

Maikan työkalupakki määrittelee itsensä paikaksi, josta löytyy " Mielenkiintoisia sähköisiä opetusratkaisuja Töölön yhteiskoulun opettajille ja muillekin". Kiitos meidän muidenkin puolesta!

Äkkilukemalta löysin monta sellaista sivua tai sovellusta, josta minäkin olen kirjoittanut, mutta myös paljon uutta. Usein pitämissäni koulutuksissa nousee esiin se, että tarjontaa opetusalalla hyödennettäviin sovelluksiin on niin paljon, että moni hämmentyy, eikä ehkä osaa sitten hyödyntää mitään. On siis hyvin tärkeää ja hyödyllistä, jos me kaikki jaamme ajatuksiamme siitä, mikä toimii ja mikä ei.

Itsekin huomaan melko usein myös ihmetteleväni oppilaiden kykyä omaksua vaikka mitä. Nimeomaan siitä näkökulmasta, että usein luulemaani nuoremmat lapset osaavatkin esimerkiksi pelata jotain peliä. Saarella-peli on tästä viimeisin esimerkki. Toki ekaluokkalaisten peli eroaa kuudesluokkalaisten pelistä, mutta samat perusrakenteet yhteistyössä ja pelin kikkojen selvittämisessä kuitenkin näkyvät.


Ei kommentteja: